Apie teatrą ir Afrikos vaikus, arba susipažinkite: dar vienas super bibliotekininkas!

Jis: Jacekas Włodarski, 23 m.
Tautybė: lenkas
Hobis: teatras! Jis yra Varsuvos teatro direktorius ir aktorius.
Taip pat mėgsta žiūrėti futbolą ir dziudo.
Studijuoja: bibliotekininkystę ir informacijos mokslus Varšuvos universitete
Mama ir brolis: taip pat studijavo šiuos mokslus, todėl Jacekas yra užtikrintas jos plačiomis perspektyvomis!
Super bibliotekininkas? o taip!


Kodėl pasirinkai studijuoti bibliotekininkystę ir informacijos mokslus?
- Bibliotekininkystę studijuoju dėl to, kad šis mokslas apima daugybę dalykų. Be to, kad išmoksti, kaip kurti ir dirbti bibliotekoje, dar sužinai daug apie komunikaciją ir informaciją. Na, ir dėl atsiveriančių galimybių. Šiuo metu aš ruošiuosi į Pietų Afrikos Respubliką, kur vykstu įkurti biblioteką regos sutrikimų turintiems vaikams!

Vėliau planuoju tęsti doktorantūros studijas Varšuvoje. O jei dar detaliau, tai norėčiau tapti skaitmeninių bibliotekų ir elektroninių knygų specialistu.

Kaip įsivaizduoji, koks yra super bibliotekininkas?
- Manau, kad super bibliotekininkas turi vienodai galvoti apie knygas ir apie skaitytojus. Jis ar ji turi nepamiršti, kad jo darbas yra padėti žmonėms gauti žinių. Tai specialistas, kuris yra labai aktyvus ir skatinantis kitus naudotis biblioteka. Na, ir labai svarbu paminėti, kad super bibliotekininkas neprivalo žinoti visų atsakymų į visus klausimus, bet turi žinoti, kur juos susirasti. Tokiu būdu jis gali padėti kitiems.


Ką galėtum pasakyti būsimiems bibliotekininkystės ir informacijos mokslų studentams?


- Besirengiantiems studijuoti bibliotekininkystę ar dirbti bibliotekoje noriu pasakyti: „darykite tai!“. Tai yra puikios studijos. Ir prisiminkit: bibliotekos nėra nuobodžios! Jos pilnos įdomių dalykų. Be to, po bibliotekininkystės studijų jūs galite daug ką įdomaus veikti. Viskas priklauso nuo jūsų. Pasirinkimas tikrai didelis. Sėkmės visiems!

Komentarai

  1. Tokie straipsniai labai kelia bibliotekininko profesijos prestižą. Nuostabu

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai