Apie žaliąją skaitymo oazę ir vaikčiojimą ant jos stogo



Kaimyninė Lenkija turi tikrą perliuką – tai Varšuvos universiteto biblioteką – tikrą miestą sode! Apsupta beveik 10 000 kv.m. sodu, biblioteka yra vienas iš didžiausių traukos centrų visame mieste. Harmoninga moderniosios architektūros – stiklo ir plieno – bei milijono augalų visuma atima žadą, vos tik įžengus į biblioteką. Susidaro įspūdis, kad patenki į milžinišką stiklinį šiltnamį, dekoruotą knygų lentynomis. Visur vyraujanti žalia spalva nuteikia raminančiai ir pozityviai.


Irena Bajerska buva ta dizainerė, kuri sukūrė žaliąją oazę ir du nepaprastus sodus aplink biblioteką. Vieną įkurdino šalia bibliotekos, kitą – ant jos stogo! Šis sodas ant stogo yra vienas didžiausių ir be abejo gražiausių visoje Europoje. Abu sodai sujungti vandens kaskadomis bei konstrukcijomis, kuriomis galima laipioti ir grožėtis ne tik augalų gausa, bet geriausiai atsiveriančia Varšuvos panorama.

Ši biblioteka laikoma viena iš trijų reikšmingiausių Lenkijos informacijos lobynų. Ji kartu su sodu yra atviri visuomenei. Tad paskaityti viduje ar įmantriai įtaisytuose suoliukuose ateina tiek studentai, dėstytojai, tiek miestiečiai.

Daugiau apie Biblioteką: >>>












Komentarai

  1. ooo, taip, ir as ten buvau, alu midu geriau, burnpj neturejau :)
    p jei rimtai, tai ten tikrai nuostabu, turime is ko mokytis kuriant savaja idile :))
    sekmes darbuose :)

    Neringa

    AtsakytiPanaikinti
  2. is tiesu - nr 1, ka reikia pamatyti Varsuvoje. na ir beveik, kad uztenka :))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Lena, kaip manai pradeti MKIC planuoti geles ir kaskadas? :) Siap noreciau pamatyti ta grozi gyvai.

    AtsakytiPanaikinti
  4. ne taip toli tas grozis ;) galima nuvaziuot paziuret!

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai