Dar vienas Rock&roll bibliotekininko gimtadienis :)

Su didžiuliu malonumu pranešame, kad tinklaraščiui šiais metais jau sukako keturi metukai. Džiaugiamės, kad tinklaraštis auga ir sulaukia jūsų dėmesio.

Tradiciškai pateikiame šiek tiek statistikos. Kas gi įvyko per 2012 m. liepos 1 d. - 2013 m. liepos 1 d.?

Per tą laiką tinklaraštį aplankė 23626 unikalieji lankytojai. Tai reikštų, kad vidutiniškai kasdien tinklaraštį peržiūrėdavo apie 65 skaitytojų. Smagu tai, kad 40 proc. tinklaraščio skaitytojų - sugrįždavo į tinklaraščio svetainę. Jau 2012 m. sekėjų skaičius perkopė 100. Šiemet jis augo nedaug - iki 112 sekėjų. Vadinasi, tinklaraštis turi pastovią auditoriją.

Vidutiniškai, skaitytojai praleidžia tinklaraštyje apie 2 min. Ką daugiausiai skaito virtualūs tinklaraščio lankytojai? Jau tradiciškai populiariausi pranešimai - apie kursinių, baigiamųjų darbų rengimą ir gynimą. Visi šie pranešimai, arba dėstytojų patarimai, užėmė 1-6 vietas pagal skaitomumą. Įdomu, kad 7, 8 ir 10 vietas užėmė rubrikos "Karjeros pavyzdžiai" pranešimai. Vadinasi, originalūs ir tikroviški karjeros pasakojimai mūsų skaitytojams irgi aktualūs.

Kokiais būdais skaitytojai atkeliauja į tinklaraštį? 11 proc. jungiasi rinkdami tinklaraščio adresą, 20 proc. - keliauja spausdami nuorodas kitose svetainėse, 69 proc. - pasitelkdami paieškos įrankius. Daugiausiai skaitytojų į tinklaraštį atkeliavo naudodamiesi Facebook. Tačiau jau nemažai bibliotekų pateikia nuorodą į tinklaraštį savo svetainėse. Daugiausiai skaitytojų nuorodomis atkeliavo iš Vilnaus miesto centrinės bibliotekos svetainės, VU Komunikacijos fakulteto, Kauno apskrities viešosios bibliotekos tinklaraščio "Būkime įdomūs sau ir kitiems" ir Trakų rajono viešosios bibliotekos. Labai aktyvūs tinklaraščio skaitytojai buvo ir projekto "Bibliotekos pažangai" mokymo kursų dalyviai.

Tinklaraščio turinį šiuo metu sudaro 853 pranešimai ir 673 pranešimų komentarai. Tai reiškia, kad vidutiniškai, kiek mažiau, negu vienas pranešimas yra komentuojamas. Tai nedidelis komentarų skaičius, taigi šioje srityje yra kur augti ir tobulėti.

Svarbus įvykis ketvirtais tinklaraščio gyvavimo metais - tai, kad tinklaraštis dalyvavo 'L O G I N' konferencijos "Geriausių mokslo populiarinimo projektų" nominacijoje ir sulaukė savo skaitytojų palaikymo.

Taigi laukiame gimtadienio sveikinimų :). Tikimės, kad tinklaraštis yra ne tik priemonė sužinoti profesinės veiklos naujienas, bet leidžia bendrauti, paskatina susimąstyti arba padrąsina sugalvoti kažką naujo.

Komentarai

  1. Nuoširdžiai sveikinu gimtadienio proga:) Tinklaraštyje apsilankau labai dažnai (beveik kasdien), tai tikrai puiki priemonė sužinoti apie profesinės veiklos naujienas ir skleisti jas visiems besidomintiems. Ačiū ir sėkmės!

    Vita

    AtsakytiPanaikinti
  2. Su gimtadieniu.
    Gerai, kad esate.
    Aukite ir toliau.
    Irena

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai