Inovatyvių produktų kūrėjai: poetai + bibliotekininkai

Verslo konsultantai mano, kad norint sukurti inovatyvų produktą verslininkams reikia poeto ir bibliotekininko bruožų. Šie bruožai papildo vienas kitą ir tampa savotiška inovatyvių sprendimų sėkmės formule.

Poetas - tai vizionierius, kuris turi lakią vaizduotę ir giliai įsitraukęs į naujos idėjos rutuliavimo procesus. Jis intuityviai nujaučia, kas galėtų tapti sėkmingu produktu. Poetai mato produktą ir jo raidą ilgalaikėje perspektyvoje, jiems būdingas holistinis matymas.

Bibliotekininko bruožai leidžia sistemingai ir organizuotai dirbti su pasirinkta idėja. Paprastai žmonės, turintys "bibliotekininko bruožų", grindžia savo sprendimus svariais įrodymais ir duomenimis, sugeba projektuoti struktūras, veiklas ir komandas, kurios leidžia kokybiškai įgyvendinti organizacijos prioritetus.

Parengta pagal:

GO, Rob. Product leaders as poets and librarians. Iš Business Insider [interaktyvus]. 7 February, 2011 [žiūrėta 2011 m. vasario 8 d.]. Prieiga per internetą: http://www.businessinsider.com/product-leaders-as-poets-and-librarians-2011-2

Komentarai

Populiarūs įrašai