Bibliotekininkystės ir informacijos studijų vadovo sutiktuvių akimirkos

Bibliotekininkystės ir informacijos mokslų instituto mokslininkai ir dėstytojai prisidėjo prie Lietuvos nacionalinės bibliotekų savaitės renginių pristatydami profesinei ir akademinei bendruomenei naują Bibliotekininkystės ir informacijos studijų vadovą. Renginyje stengtasi kūrybiškai pažvelgti į vadovą ir traktuoti jį kaip bibliotekos ateities plėtros vizijų, įkvėptų autorių kolektyvo idėjų bei įžvalgų, rinkinį.

Studijų vadovo sutiktuvės vyko puošnioje Vilniaus universiteto bibliotekos Baltojoje salėje. Renginio dalyvius pasveikino VU Komunikacijos fakulteto dekanas doc. dr. Andrius Vaišnys ir Lietuvos bibliotekininkų draugijos pirmininkas Petras Zurlys.


Pažintis su nauju vadovu ir susitikimai; iš kairės į dešinę - prof. dr. Arūnas Augustinaitis, doc. dr. Ala Miežinienė, doc. dr. Genovaitė Raguotienė

Renginyje susitiko naujojo vadovo ir 1990 bei 1995 metais išleistos knygos Teoriniai bibliotekininkystės pagrindai kūrybinės autorių grupės dalyviai - doc. dr. Genovaitė Raguotienė, prof. dr. Arūnas Augustinaitis, doc. dr. Ala Miežinienė. Ilgametė Bibliotekininkystės katedros vedėja ir Teorinių bibliotekininkystės pagrindų sudarytoja doc. Genovaitė Raguotienė prisiminė knygos idėjos kūrimo ir įgyvendinimo darbus. Tuo meto inovatyvus sprendimai ir visiškai naujos temos buvo lektologija, apjungusi skaitymo teorijos bei tyrimo problematiką, informacijos paieškos sistemos, bibliotekų vadyba. Studijų vadovo kolektyvas pasidžiaugė, kad šios temos plėtojamos ir naujai paskelbtame leidinyje.

Teorinių bibliotekininkystės pagrindų ir Bibliotekininkystės ir informacijos studijų vadovo autoriai prisiminė šviesios atminties profesorę Audronę Glosienę, inicijavusią ir koordinavusią vadovo rengimą, kuri prisidėjo ir prie ankstesnio bibliotekininkystės vadovėlio rengimo.

Doc dr. Giedrius Viliūnas kalba apie studijų vadovą

Bibliotekininkystės ir informacijos studijų vadovo komanda galėjo pasidžiaugti ir palankiais kviestinių ekspertų - Rolando Kvietkausko ir doc. dr. Giedriaus Viliūno - leidinio vertinimais. Ekspertai minėjo įspūdingą leidinio apimtį, labai platų disciplinų ir temų spektrą.


Studijų vadovo autoriai dalijasi savo mintimis apie bibliotekininkystę

Idėjomis ir įžvalgomis dalijosi ir patys Bibliotekininkystės ir informacijos studijų vadovo autoriai, pasisakę apie lyderystę bibliotekininkystėje, informacijos tvarkybos pokyčius ir atsiveriančias galimybes, rinkodaros reikšmę bibliotekoms, bibliografijos ateitį Google amžiuje, bibliotekininkų skaitymo įpročius, modersnios akademinės ir mokslinės bibliotekos vizijas, jaunimo informacijos paieškos strategijas, veiklos vertinimą bibliotekose ir kt.


Malonios staigmenos: doc. dr. Marija Stonkienė įteikia autoriams dovaną

Svečiai ir kolegos sveikino studijų vadovo autorius ir įteikė dovanų.

Dėkojame visiems renginio dalyviams ir lauksime kitų susitikimų!

Komentarai

Populiarūs įrašai