Kviečiame kartu kurti Lietuvos bibliotekų web 2.0 projektų viki!

Lietuvos bibliotekos sukūrė nemažai įdomių web 2.0 (taisyklingai - saityno 2.0) projektų - yra ir tinklaraščių, ir Facebook svetainių, ir net bibliotekų sukurtų socialinių tinklų ir viki. Tačiau informacija apie šias iniciatyvas išskaidyta, visa tokių projektų įvairovė nėra sistemingai apibendrinta vienoje vietoje, be to, nuolat atsiranda naujų įdomių pavyzdžių.

Gal Rock&roll bibliotekininkams vertėtų rinkti informaciją apie tokius projektus kartu? Ši mintis atėjo į galvą padiskutavus su Valentina, pakomentavusią mano įrašą apie bibliotekinius tinklaraščius (už ką jai labai dėkinga). Taigi padariau nedidelį pradinį viki sąrašiuką, prieinamą visiems - http://www.bibliotekos.wikispaces.com/ (Lietuvos bibliotekų saityno 2.0 projektai).

Kviečiu kiekvieną, kas tik žino apie įvairiausius saityno 2.0 technologijų naudojimo atvejus Lietuvos bibliotekose (arba pačių bibliotekininkų "produktus") papildyti viki svetainę. Dabar viki svetainė susideda iš kelių puslapių:

Keitimosi nuorodomis svetainės (angl. social bookmarking; pvz., Del.icio.us ir kt.)
Nuotraukų dalijimosi svetainės (pvz., Flickr)
Tinklaraščiai
Saityno 2.0 tinklalapiai
Socialiniai tinklai (pvz., Facebook)
YouTube
Viki

Kiekviename puslapyje galima pridėti naujus pavyzdžius. Lietuvos biblioteka 2.0 - kokia ji? Sužinokime kartu.

Jeigu norite parašyti apie savo bibliotekos projektą, kreipkitės el. paštu į Zinaidą (zinaida.manzuch@gmail.com), nes šiuo metu dėl netinkamo turinio talpinimo neregistruotų vartotojų redagavimo funkcijos apribotos.

Komentarai

  1. Sauni ideja :) O kur ji bus matoma? Kaip sia projektas bus viesinamas? Ar tik i ji bus sudetos nuorodos ir tiek?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Idėjų gali būti įvairių, bet kadangi dabar yra vasara ir daugelis poilsiauja (kad ir aš ruošiuosi rytoj išvažiuoti), manau, kad žiūrėsime, ką galima padaryti jau rudenį, žodžiu, kol kas viskas atvira pasiūlymams

    AtsakytiPanaikinti
  3. Laba diena, sveikinu su puikia idėja, linkiu nenuleisti rankų. Mielai prisidėsiu prie jūsų projektų.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Džiaugiuosi, kad ir jums atrodo įdomu, jei kartais žinote įdomius lietuviškus web 2.0 projektus, įdėkite nuorodą į viki, o jei turite minčių ar klausimų, pasidalinkite :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai